Algi morskie suszone NORI PŁATKI BIO 25 g Porto Muinos

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

Algi nori głównie służą do sporządzania sushi. Istnieje wiele rodzajów tej orientalnej potrawy. Najpopularniejsze są maki, czyli ryż oraz ryba, owinięte algami Nori, a następnie pokrojone w małe krążki. Można też wymyślić własne nadzienie i zawijać je w arkusz.

Stosowane również jako dodatek do zup, puree, krokietów, placków, jajecznicy, dań z ryżem i gulaszu. Po upieczeniu mogą stanowić idealną przekąskę lub przyprawę do innych dań.

Mają delikatny smak i półtwardą konsystencję.

 

SKŁADNIKI algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.

 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 306 kcal / 909 kJ;

Tłuszcz: 1,1 g; W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,49 g;

Węglowodany: 7,1 g; W tym cukry: < 0,5 g;

Błonnik: 22,9 g;

Białko: 33,2 g;

Sód: 0,7 g 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl