Algi morskie suszone NORI PŁATKI BIO 25 g Porto Muinos
Opis
Algi nori głównie służą do sporządzania sushi. Istnieje wiele rodzajów tej orientalnej potrawy. Najpopularniejsze są maki, czyli ryż oraz ryba, owinięte algami Nori, a następnie pokrojone w małe krążki. Można też wymyślić własne nadzienie i zawijać je w arkusz.
Stosowane również jako dodatek do zup, puree, krokietów, placków, jajecznicy, dań z ryżem i gulaszu. Po upieczeniu mogą stanowić idealną przekąskę lub przyprawę do innych dań.
Mają delikatny smak i półtwardą konsystencję.
SKŁADNIKI algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 306 kcal / 909 kJ;
Tłuszcz: 1,1 g; W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,49 g;
Węglowodany: 7,1 g; W tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 22,9 g;
Białko: 33,2 g;
Sód: 0,7 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.