Algi morskie suszone KOMBU BIO 25 g Porto Muinos
Opis
„Morskie warzywa” , czyli glony kombu - spożywane regularnie są najlepszym naturalnym źródłem jodu, dzięki czemu w łatwy sposób, możemy uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
Można spożywać zarówno na surowo, ale również jako dodatek do potraw. Stanowią doskonały składnik zup, sosów, gulaszu, gotowanych i duszonych warzyw, ryżu, kasz, czy deserów. Bulion ugotowany na wywarze z wodorostów nadaje zupie charakterystyczny, morski smak i zapach.
Kombu mają słonawy, "wędzony" smak i półtwardą konsystencję.
SKŁADNIKI algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Kombu powiększa objętość do siedmiu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 35 - 40 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 183,5 kcal / 759,6 kJ;
Tłuszcz: 2,1 g; W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,59 g;
Węglowodany: 16,4 g; W tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 35,3 g;
Białko: 7,1 g;
Sód: 2,35 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.