Algi morskie suszone DULSE BIO 25 g Porto Muinos
Opis
Te czerwonawe algi mają krabowy smak i półtwardą konsystencję.
Komponują się z daniami rybnymi i mięsnymi. Idealne jako dodatek do sałatek, jajecznicy, krokietów, zup, kremów, farszu, gulaszu, placków, ryżu, makaronów, frytek, zapiekanek i kanapek.
Po upieczeniu i zmieleniu można stosować jako przyprawę - zamiennik soli i glutaminianu sodu.
SKŁADNIKI algi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Namoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 855 kcal / 204 kJ;
Tłuszcz: 0,30 g; W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,10 g;
Węglowodany: 15 g; W tym cukry: 0 g;
Błonnik: 28 g;
Białko: 21 g;
Sól: 2,4 g.
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.