Agar agar BIO 50 g Porto Muinos

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

SKŁADNIKI agar agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS Agar agar jest używany jako środek żelujący, zagęszczacz oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Agar agar rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach – struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety).

Agar agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.

Bardzo delikatna struktura: 0,80 g / 500 ml (0,16%)

Delikatna struktura: 1,50 g / 500 ml (0,3%)

Twarda struktura: 5,00 g / 500 ml (1%)

Bardzo twarda struktura: 7,00 g / 500 ml (1,4%)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl