Acai - ekstrakt - 90 kaps Yango
Opis
Jagody acai rosną na palmach, które obficie owocują w podobnych do winogron pęczkach, pod szerokimi liśćmi. Każdy owoc ma sporą, zajmującą około 70% masy pestkę, którą usuwa się przed spożyciem.
Jagoda acai od wieków była podstawowym pożywieniem ludów zamieszkujących w pobliżu delty Amazonki, od Brazylii po Peru. Tradycyjnie ten niewielki owoc o ciemnofioletowym miąższu namaczany jest w wodzie w celu zmiękczenia skórki i usunięcia ze środka twardej pestki. Powstałą papkę spożywa się z rybami, dziczyzną, w zupie, lub jako przyprawę.
Ponieważ owoce acai po zerwaniu szybko się psują, chcąc korzystać z bogactwa ich zawartości, warto sięgnąć po nie w formie suplementu.
![]() |
Naturalne źródło antocyjanów |
![]() |
Bez dodatków i wypełniaczy! |
![]() |
Bezpieczny dla wegan i wegetarian! |
Składnik aktywny | 1 kapsułka |
Jagody acai - ekstrakt | 4200 mg |
w tym antocyjany (5%) | 21 mg |
Zalecane spożycie: 1 kapsułka dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Skład: Ekstrakt z owoców Acai (Euterpe oleracea) standaryzowany na zawartość min. 5% antocyjanów Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej.
Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 45,9 g.
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, soi, orzechów, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
*informacje pochodzą ze strony producenta: www.yango.pl