
- PRODUKTY BEZGLUTENOWE(777)
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3496)
- kosmetyki(1038)
- dla dzieci i niemowląt(379)
- Produkty z naszego regionu(38)
- NA GRILLA(82)
- produkty słodzące(85)
- miody(38)
- dżemy i konfitury(103)
- mąki(127)
- bakalie(173)
- oliwy i oleje(182)
- masła orzechowe i inne(80)
- napoje roślinne(54)
- soki, napoje i syropy(245)
- makarony(156)
- płatki, musli i otręby(157)
- zboża i ziarna(109)
- strączkowe(58)
- ryże i kasze(84)
- kawy i herbaty(505)
- yerba(33)
- dania gotowe(231)
- pasty kanapkowe i smarowidła(77)
- coś na ząb(717)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(815)
- superfoods i suplementy(346)
- błonniki(30)
- algi, glony i grzyby(28)
- probiotyki(9)
- olejki zapachowe i eteryczne(33)
- produkty dla zwierząt(37)
- środki czystości EKO i nie tylko(92)
- nawozy i preparaty(9)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(55)
- duże opakowania(66)
- POMYSŁ NA PREZENT(198)
- RÓŻNOŚCI(46)
- OKAZJE CENOWE(90)
Nowości
Promocje




















Nasiona brokuła na kiełki 20 g
Opis
Kiełki brokuła są pikantne w smaku, doskonale nadają się do surówek i kanapek.
Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne: Wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk, selen, mangan
Inne: Koenzym Q10, sulfofran, kwasy tłuszczowe omega-3, błonnik, karoten, luteina, chlorofil, antyoksydanty, białko (35%)
Produkty powiązane
Nasiona rzodkiewki na kiełki 80g

Kiełki w smaku przypominają korzeń rzodkiewki, można dodawać je do sałatek, kanapek, twarożku czy jajek.
Są łatwe do wyhodowania, a ponadto chronią inne kiełki przed pleśnią. Warto więc dorzucić kilka nasion rzodkiewki do innych nasion w naszej hodowli.
Nasiona lucerny (alfalfa) na kiełki 80g

Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E
Składniki mineralne: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, krzem, cynk, sód, miedź, mangan, siarka, selen
Inne: fitoestrogeny, lecytyna, chlorofil, beta-karoten, saponiny, błonnik, białko (42%)
Nasiona rzeżuchy na kiełki 80g Diet-Food

Spożywanie kiełków pieprzycy - czyli rzeżuchy - ma korzystny wpływ na wygląd włosów, cery i paznokci, pobudza przemianę materii, wydzielanie soku żołądkowego, działa moczo- i żółciopędnie oraz krwiotwórczo.
W starożytnej Europie rzeżucha wykorzystywana była do celów leczniczych jako środek pobudzający, poprawiający urodę i regulujący zaburzenia tarczycy. Zawiera duże ilości jodu i innych pierwiastków mineralnych.
Nasiona rzeżuchy wydzielają duże ilości oleju, dlatego najlepiej rośnie ona na ligninie. Możliwa jest także hodowla w kiełkownicy. Kiełki rzeżuchy są doskonałym dodatkiem do jajek, sałatek, zup czy serów.
Nasiona brokułu BIO na kiełki 30 g Dary Natury

SKŁADNIKI nasiona brokuła 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasiona słonecznika BIO na kiełki 50 g Dary Natury

Ekologiczne kiełki słonecznika mają słodki, lekko orzechowy smak. Szczególnie zalecane jako uzupełnienie diet, zwłaszcza wegetariańskiej.
Nasiona pokrzywy BIO 50 g Dary Natury

Nasiona pokrzywy doceniano już w starożytności. Obecnie nasiona pokrzywy świetnie sprawdzają się jako dodatek do wypieków, warzywno- owocowych koktajli i sosów. W kosmetyce cenione również jako naturalny peeling.
Nasiona rzodkiewki BIO na kiełki 30 g Dary Natury

Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
Len złoty (siemie lniane) nasiona 1 kg Vitafarm

Siemię lniane to inaczej nasiona lnu. Len złocisty warto przed spożyciem zmielić, ponieważ w tej postaci jest lepiej przyswajalny, jednak najlepiej robić to każdorazowo tuż przed posiłkiem, aby len złoty nie stracił cennych właściwości. Mielony len złocisty to przede wszystkim posypka do wszelkich dań: na kanapki, do sałatki, do zupy, do sosu – nie ma tu żadnych ograniczeń. W małej ilości złote siemię lniane nie zdominuje posiłku, ale wzbogaci go o błonnik, minerały i zdrowe tłuszcze.
Nasiona amarantusa 500g Szarłat

Nasiona amarantusa to produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Jest naturalnie bezglutenowy, dlatego może być stosowany w diecie chorych na celiakię.
Nasiona amarantusa świetnie sprawdzą się jako dodatek do pieczywa, ciastek, ciast, zup, kotletów itp. Ze względu na zawartość skrobi wyroby z udziałem nasion amarantusa powinny być poddane obróbce termicznej (gotowaniu, pieczeniu, duszeniu, smażeniu).
Skład: nasiona amarantusa.
Nasiona Chia 1kg Vitafarm

Nasiona Chia (szałwia hiszpańska) zawierają duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 (stężenie ok. 60%, czyli 6 razy więcej niż w mleku).
Nasiona Chia 200g Vitafarm

Chia (salvia hispanica) pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie przez wieki stanowiła podstawę lokalnej diety.
Ze względu na jej właściwości zaliczali chia do pięciu najważniejszych pokarmów. Przez wieki nasiona Chia były używane także jako podstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Mogli spożyć zaledwie 1 łyżeczkę na dzień i maszerować 24 godziny bez przerwy.
Nasiona Chia 500g Vitafarm

Chia (salvia hispanica) pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie przez wieki stanowiła podstawę lokalnej diety.
Ze względu na jej właściwości zaliczali chia do pięciu najważniejszych pokarmów. Przez wieki nasiona Chia były używane także jako podstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Mogli spożyć zaledwie 1 łyżeczkę na dzień i maszerować 24 godziny bez przerwy.
Nasiona konopi łuskane BIO 200g Bio Planet

Ekologiczne nasiona konopi łuskane (siemię konopne) to bardzo ciekawy i cenny dodatek do diety. Stanowi doskonałe urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako składnik pieczywa, produktów mącznych, dodatek do sałatek oraz jako posypkę, m.in. do kasz.
Kiełki brokuła ekstrakt 10:1 120 kaps. Yango

Kiełki brokuła zawierają bardzo duże ilości sulfofranu - zawartość sulfofranu w kiełkach jest 20-30 razy większa niż w dojrzałej roślinie.
- 425 mg ekstraktu 10:1 w dawce dziennej
- Wydajne opakowanie - 120 kapsułek
- Bez dodatków i wypełniaczy
- Kapsułki roślinne, delikatne dla żołądka, przyjazne wegetarianom i weganom
Nasiona fasoli mung na kiełki 50g Dary Natury

Ekologiczne kielki fasoli mung mają lekko kwaskowaty smak.
Nasiona wiesiołka na kiełki BIO 30g Dary Natury

Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.