fb

przelewy24

  

Bread mix - wieloziarnista mieszanka bezglutenowa na chleb 500g GFL

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,80 zł 9.80
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Bread mix - wieloziarnista mieszanka bezglutenowa na chleb 500g GFL to mieszanka do samodzielnego wypieku chleba. Wzbogacona została w mąki o dużej wartości odżywczej: mąkę jaglaną, mąkę teff, zarodki i otręby ryżowe. Do wyrobu mieszanki zastosowano składniki naturalnego pochodzenia, bez emulgatorów i kwasów. Receptura bez udziału HPMC (hydroksypropylometylocelulozy) z udziałem jedynie gumy guar i gumy ksantanowej jako składników zastępujących gluten.

Składniki: mąki (ryżowa, jaglana, teff), skrobie (tapiokowa, ryżowa), ziarno słonecznika (5,2%), siemię lniane (3,7%), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; inulina, zarodki i otręby ryżowe (2,1%), płatki jaglane

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna :  1052 kJ/ 250 kcal

Tłuszcz: 8,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g

Węglowodany:  39 g

w tym cukry:   3,0 g

Błonnik:  2,5 g

Białko:   4,3 g

Sól:  1,3 g

Przepis na chleb: 

Składniki:

500g mieszanki
12g soli (2 łyżeczki)
25g cukru (2 łyżki)
20g drożdży świeżych
30g oleju (3 łyżki)
0,5L wody

Przygotowanie:
Mąkę, sól, cukier i drożdże dobrze wymieszać. Dodać wodę o temp. ok. 30 ℃, i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać olej i ponownie wymieszać. Ciasto umieścić w formie, wygładzić mokrą łyżką. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w temp. pokojowej na ok. 30 minut (do podwojenia objętości). Piec w temp. 200 ℃ przez 50 min., w piekarniku z termoobiegiem lub w 200℃ przez 65 min w piekarniku bez termoobiegu. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl